Du er her: Forside / Rapporter / 2003

2003

Jakta foregikk øst for Stuorajavri. AKU Finmark ved Ulf Thommassen stod for frakt og "anvisning" av terreng.

Jarg Ulf viser tommelen

Årets deltakere:

Lars
uten hund
Erling
med Basse (B)
John Arild
med Sofi (P)
Tore
uten hund
Eirik
med Tomba (ES)
Hans
med Junior (P)

Onsdag 10.september

Våt Sofie
Tore var ut av teltet omtrent i 3 tida om morgenen, men Lars hørte det ikke. Dermed kunne vi sove i ro og mak til ca 0600 (!). Pga det utrolige været  var terrenget dekket av tåke frem til 0930-1000. Utover dagen kom kjempeværet.

Vi jaktet sånn: John Arild og Eirik med Sofie og Tomba, Ering og Lars med Basse, Tore og Hans med Junior. Utbyttet varierte godt, det samme antall felte fugl. Tore og Hans så mange store kull, og Tore felte 7 fugl helt alene. Hvor mange "makker" felte dokumenteres ikke...

Torsdag 11.september


Klok av "skade" stod vi ikke så tidlig opp. Vi var allikevell ute i marka før tåka letta, litt seinere denne dagen. Dagens partier: Erling og Tore med Basse, John Arild og Lars med Sofie, og Eirik og Hans med Junior. Tomba stakkar lå i teltet, passelig sliten etter første jaktdag. Utrolig fin dag dette gså. Antall fugl var heller ikke all verden, men noen ble det.

Fredag 12. september

Ingen tåke å snakke om (vi stod ikke så tidlig opp heller). Hundene var merkbart slitne, spesielt utover dagen. Partiene: John Arild og Tore med Sofie, Erling og Eirik med Basse og Tomba (sliten gammel hund), og Lars og Hans med Junior. Rypene så ut til å være spredd utover i terrenget. Noen fikk mye, andre litt mindre. Vi kan vel si at John Arild "vant".

Lørdag 13. september

Ingen var voldsomt tidlig oppe denne dagen heller, heldigvis (?). Iom at vi skulle bli henta ble det en passelig bedagelig tur. Vi jakta to partier: Lars, Tore og Erling med Basse, John Arild, Eirik og Hans med Junior. Lite utbytte, men masse fint vær. Ulf Thommassen var på plass ca 1330. Vi kjørte hele veien hjem, kun avbrutt av en liten avstikker innom en kinesisk restaurant i Alta.

Oppsummering

Alvorlig bra tur, ikke alt for mye fugl. Hundene fungerte helt ok, det gjorde til dels jegerne også (spesielt etter at de brukte egne våpen). Hørte vi gjenntagelse?

arkivert under: